Hoe pak ik een probleem in mijn KNX-installatie aan?

• Controleer eerst het hardwarematige deel: of alle bedrading goed zit, schroeven aangedraaid zijn, gebruikers niet defect zijn, spanning aanwezig is, etc.
    • Controleer via de busmonitor of het zendende component (bijvoorbeeld tastsensor) iets op de bus zend en via welk groepadres een telegram verzonden wordt. Hiermee verifieert u dat de sensor werkt.
    • Ga nu in ETS naar dit groepadres en bekijk welke objecten hier nog meer in staan. In een groepadres horen minimaal 2 objecten te staan. Één van de sensor en één van de aktor. Controleer of dit ook zo is. Hiermee verifieert u of sensor en aktor met elkaar verbonden zijn.
    • Als laatste controleert u of de aktor goed ingesteld staat. Ga hiervoor naar het fysiek adres van de aktor en controleer of het groepadres met het juiste object verbonden is en of alle programmeervlaggen van deze aktor wel aan staan. Wanneer dit niet zo is, dan zitten de instellingen, zoals deze nu in de ETS te zien zijn, niet in de aktor zelf.
    • Programmeren en kijk of het probleem is opgelost.