Hoe is een geïnstalleerde vermogensschakelaar te identificeren?

Op de voorzijde van de automaat staan de technische details vermeld. Hierop is te zien wat de bouwvorm en het afschakelvermogen van de automaat is.

Ook is het van belang te weten:

- Hoeveel polig de automaat is;
- Nominale stroom;
- Type beveiling;
- Wijze van montage (vast, plug-in of uitrijdbaar).

Daarnaast staan de accessoires van de automaat op de zijkant vermeld. Bijvoorbeeld: in/uit schakel spoelen, motorbediening en hulpcontacten.