Kan een energiemeter ook de opbrengst van zonnepanelen meten?

1. Ja, dat is mogelijk. Indien enkel de opbrengst (import) van de zonnepanelen gemeten dient te worden, dan kan iedere meter hiervoor toegepast worden. Het is dan belangrijk om de meter zo te installeren dat de stroomrichting de weg van de omvormer naar de rest van de installatie volgt.

Indien zowel import (verbruik van het publieke net) als export (overschot aan zonne-energie die teruggestuurd wordt naar het net) gemeten dienen te worden, dan is hiervoor een meter nodig die zowel import als export gelijktijdig kan meten; de Bronze-uitvoeringen en hoger kunnen dit.

Bij meting van de opbrengt van zonne-energie is het mogelijk dat er 's nachts of bij bewolkt weer een error-melding komt. Deze wordt veroorzaakt door een omgekeerde energiestroom, namelijk het sluimerverbruik van de omvormer.

Error 403 voor Odin-meters en error 1004 tot 1007 voor de A-, B- en C-serie.