Wat is het verschil tussen een open vermogensautomaat en een gesloten vermogensautomaat?

Emax 2 is de ABB-serie van open vermogensautomaten (Air Circuit Breakers; ACB). Deze worden meestal toegepast voor de beveiliging van stromen van 630 tot 6300A.

De XT en Tmax zijn de ABB-serie van gesloten vermogensautomaten (Molded Case Circuit Breakers; MCCB). Deze worden toegepast voor de beveiliging van stromen van 63 tot 1600A.

Een open vermogensautomaat is zodanig ontworpen dat de hoofdcontacten toegankelijk zijn voor onderhoudswerkzaamheden. Immers, periodiek onderhoud is van toepassing op een open vermogensautomaat. Bij een gesloten vermogenschakelaar betreft dit een periodieke inspectie.

Open vermogensautomaten leveren betere prestaties op het gebied van selectiviteit met gesloten vermogensautomaten stroomafwaarts.